Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، با وجود اینکه نرخ دلار در بازار رو به افزایش است و به کانال 29 هزار تومان هم رسید، اما بورس اوراق بهادار تهران امروز روند کاملا ریزشی به خود گرفت، به گونه‌ای که در پایان معاملات چهارشنبه آخرین روز کاری بورس با عقب‌نشینی 10 هزار و 445 واحد دیگر وارد کانال یک میلیون و 300 هزار تایی شده و به رقم یک میلیون و 394 هزار و 105 واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شاخص کل با معیار هموزن امروز با کاهش 1570 واحد به رقم 383 هزار و 470 واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 5 میلیون و 570 هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از 4.7 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 478 هزار فقره معامله و به ارزش 3423 میلیارد تومان دادوستد کردند.

ارزش معاملات امروز فرابورس هم بیش از 9 هزار و 460 میلیارد تومان شد، با این حساب ارزش معاملات دو بازار از 12 هزار و 883 میلیارد تومان فراتر رفت.

امروز همه شاخص‌های بورس قرمز بودند که نشان از افت شاخص‌ها دارد. به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت در بورس با نگاه وزنی ـ ارزشی سهام 74 صدم درصد کاهش یافت و این دو شاخص با معیار هموزن 41 صدم درصد کاهش یافتند، اما شاخص بازار اول بورس 8 دهم درصد افت کرد، شاخص بازار دوم 68 صدم درصد کاهش یافت و شاخص آزاد شناور 72 صدم درصد کاهش یافت.

نمادهایی که در روزهای گذشته شاخص‌ساز بودند، امروز همگی در افت شاخص مؤثر بودند که به ترتیب می‌توان نمادهای فولاد مبارکه، شستا، پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی پردیس، بانک ملت، پالایش نفت تهران و پالایشگاه اصفهان را نام برد که بیشترین اثر کاهشی در بورس از خود بجا گذاشتند.

در فرابورس ایران هم اوضاع امروز نامساعد بود به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش 181 واحد به رقم 19 هزار و 967 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 115 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه هم به بیش از 360 هزار میلیارد تومان رسید.


نقشه معاملات بورس تهران چهارشنبه 3 آذر

معامله گران امروز در فرابورس ایران بیش از 9.6 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قابل 291 هزار فقره معامله و به ارزش 9472 میلیارد تومان دادوستد کردند.

امروز نماد فولاد هرمزگان بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشته و برعکس نمادهای بیمه پاسارگاد، آریاساسول، صنعتی مینو، پتروشیمی تندگویان، ذوب آهن و پتروشیمی مارون بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را داشته‌اند.

به گزارش فارس، با توجه به اینکه از سال گذشته تاکنون به واسطه آزاد شدن سهام عدالت و همچنین رشد بورس در سال گذشته، تعداد زیادی از مردم وارد بورس شدند، به گونه‌ای که در حال حاضر حدود 58 میلیون ایرانی به اندازه 70 درصد جمیعت در بورس حضور دارند، اما متأسفانه سازمان بورس به عنوان نهاد متولی و ناظر اقدام موثری برای حفظ منافع سرمایه‌گذاران خرد و پراکنده، اما به تعداد زیاد، انجام نداده است.

یکی از این موارد را می‌توان این گونه عنوان کرد که سال گذشته شرکت‌های سرمایه پذیر سهام عدالت سود مربوط به عملکرد سال 98 خود را که شناسایی و تصویب کرده بودند، باید طبق قانون حداکثر تا اسفند 99 به طور کامل به حساب سهامداران خود از جمله سهامداران عدالت واریز می‌کردند، اما متأسفانه به خاطر رهاشدگی سهام عدالت فقط 50 درصد از سود در اواخر اسفند 99 واریز شد و قرار بر این شد که بعد از عید 1400 بقیه سود واریز شود که آن هم در 12 تیرماه سال جاری به میزان 40 درصد دیگر واریز شد. یعنی در عمل 10 درصد از سود سهام عدالت 49 میلیون ایرانی سهامدار عدالت به میزان حدود 980 میلیارد تومان واریز نشد.

اکنون که حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس پیگیر دلایل عدم واریز 10 درصد سود سهام عدالت سال 98 و همچنین کم‌کاری سازمان بورس به عنوان متولی این امر است، متأسفانه سازمان بورس علیرغم اینکه خبرنگار فارس از دو سه روز قبل سؤالات متعدد به صورت رسمی به آنها ارائه کرده، هیچ پاسخی نداده و هر قسمت از بورس به قسمت دیگر حواله می‌دهد.

به هر حال حفظ منافع سرمایه‌گذاران از جمله سهامداران عدالت و نیز حفظ منافع سهامداران خرد در واریز سود سهام شرکت‌های مختلف به صورت متمرکز مسأله‌ای است که می‌تواند سرمایه‌گذاران را به بازار سرمایه دلگرم کند.

در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های سرمایه‌پذیر در بورس و فرابورس سود پراکنده سهام داران عادی را هم نمی‌خواهند از طریق سجام و به صورت متمرکز واریز کنند، البته در این بین برخی شرکت‌های بزرگ سودهای خود را به صورت متمرکز واریز می‌کنند که در این زمینه عدالت رعایت می‌شود، اما هنوز برخی از شرکت‌ها عنوان می‌کنند که برای دریافت سود سهام به شرکت سرمایه‌پذیر مراجعه کرده یا به فلان بانک مراجعه کنند و در عمل بسیاری از سهامداران خرد با سهام اندک از دریافت سود سالانه خود بازمی‌مانند و این وظیفه‌ای است که سازمان بورس به عنوان نهاد متولی و ناظر باید فکری به حال سهامداران خرد و پراکنده بکند.

به هر حال بازار سرمایه از حالت یک بازار کوچک و تخصصی تبدیل به یک بازار گسترده و مردمی شده و باید حضور سهامداران فراوان در این بازار را به فال نیک گرفت تا سرمایه‌های خرد مردم در قالب پس‌انداز و سرمایه‌گذاری جذب بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری در اقتصاد کشور شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار بورس تهران معاملات عدم واریز سود سهام عدالت سازمان بورس میلیارد تومان صدم درصد کاهش گونه ای سازمان بورس سهام عدالت بورس تهران سود سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۳۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟

مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در خرداد ماه امسال واریز میشود ولی شرایط و ضوابط خاصی دارد.

به گزارش مشرق، مرحله سوم سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ شرکت‌ها که به دلیل قصور ۸ شرکت در واریز سود مرحله دوم سال گذشته به تعویق افتاده بود، در خرداد ماه ۱۴۰۳ پرداخت خواهد شد.

در زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در اسفند ۱۴۰۲ مشخص شد که ۸ شرکت در مهلت مقرر نسبت به محاسبه عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ و واریز سود سهام خود اقدام نکرده‌اند. این موضوع تخلف محسوب می‌شود و سازمان بورس اعلام کرده با این شرکت‌ها برخورد خواهد کرد.

سود مرحله دوم سهام عدالت که در پایان سال گذشته به سهامداران پرداخت شد به سه دلیل کمتر از واریزی مرحله اول در آذرماه بود:
فروش سهام توسط کارگزاری‌ها به درخواست متقاضیان در سال گذشته یکی از دلایل اصلی کاهش سود مرحله دوم بوده است. تفاوت در سبد سهام افراد دلیل دیگر این اتفاق است و عدم واریز سود توسط ۸ شرکت باعث شده که سود کاهش پیدا کند.

هنوز مبلغ دقیق سود مرحله سوم و تاریخ دقیق واریز آن توسط سازمان بورس اعلام نشده است. در اسفندماه، دارندگان سبد سهام عدالت به شرح زیر سود دریافت کرده‌اند:

سبد ۴۵۲ هزار تومانی: ۴۰۹ هزار تومان
سبد ۴۹۲ هزار تومانی: ۴۴۶ هزار تومان
سبد ۵۳۲ هزار تومانی: ۴۸۲ هزار تومان
سبد یک میلیون تومانی: ۹۰۶ هزار تومان

سهامدارانی که تقاضای فروش سهام خود را در سال گذشته نداده‌اند و در میزان سود دریافتی خود مغایرت مشاهده می‌کنند، می‌توانند از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پیگیری کنند. باید در نظر داشته باشند که واریز سود سهام عدالت به صورت خودکار و بدون نیاز به اقدام از سوی سهامداران انجام می‌شود. ضمنا مرکز تماس ۱۵۶۹ شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نیز آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران است. و در نهایت اینکه برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ سایتی مراجعه نکنید و مراقب کلاهبرداری‌ها باشید.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید